ارتباطات یک مهارت اصلی رهبری رفتار است و ارتباطی عمیق بین توانایی فرد برای موفقیت در برقراری ارتباط و توانایی فرد برای موفقیت به وجود آمده است. پس تعجب آور نیست که هوش هیجانی، که اغلب به عنوان EI یا EQ نامیده می شود، امروزه موضوع داغی است. هوش احساسی بر توانایی اجرایی برای ارائه مسائل مهم شرکتی با یکپارچگی و اعتبار تاثیر می گذارد. این موضوع برای توانایی شنیدن خوب است، انگیزه دادن و الهام بخشیدن به دیگران، کنترل واکنش شما و ایجاد روابط قوی است. آیا شما یک مدیر جدید یا یک مدیر اجرایی هستید، مهارت های ارتباطی خود را باید توسعه دهید ، یک راه موثر برای بهبود مهارت های ارتباطی شما، تقویت هوش هیجانی است.
هوش هیجانی چیست؟
دانیل گولمن می گوید تفکر در رابطه با رهبری و هوش در دهه 90 به گونه ای دیگر بود،بنابراین ایده های خود را در مورد هوش هیجانی در کتاب خود، هوش هیجانی ارائه کرد: چه چیزهایی می تواند IQ را، تغییر دهد؟ او می گوید هوش هیجانی “ظرفیت شناخت احساسات خود و دیگران است، برای انگیزش خودمان و برای مدیریت احساسات در خودمان و روابط ما”. هوش هیجانی از چهار ویژگی تشکیل شده است: خودآگاهی، مدیریت، آگاهی اجتماعی و مدیریت ارتباطات. مدیریت احساسات شما – دانستن و درک احساسات خود، غلبه بر استرس، افزایش توانایی شما در خواندن نشانه های اجتماعی، درک احساسات احساسی شما و کنترل واکنش هایتان – همه ی اندازه گیری های هوش هیجانی است.
هوش هیجانی و ارتباطات
هوش هیجانی و تاثیر آن بر ارتباط در محل کار
یادگیری بیشتر در مورد نحوه مدیریت احساسات شما، یک روش بسیار موثر برای بهبود مهارت های ارتباطی شما است، چه در حال صحبت با کارکنان خود در یک نمایشگاه شهرداری و یا در پاسخگویی به سوالات سخت در مصاحبه رسانه ای باشید. وقتی یک رهبر کسب و کار فاقد هوش هیجانی است، به راحتی با سوالات غیرمنتظره مواجه می شود و به احتمال زیاد می گویند چیزی است که آنها نمی توانند درباره آن عقب نشینی کنند، مشکل قطعا به مصاحبه های رسانه ای محدود نمی شود. رهبران که هنوز در حال توسعه هوش عاطفی کافی هستند، تمایل به واکنش به شرایط بدون فیلتر کردن پاسخ های خود را به صورت شفاهی و تونلی بیان می کنند؛ همچنین ممکن است زبان بدن نامناسب را نمایش دهند. هر یک از این پاسخ ها می تواند روابط با کارکنان، سرمایه گذاران و شرکای کسب و کار استراتژیک را به خطر بیندازد.
تقویت هوش هیجانی برای برقراری ارتباط و رهبری بهتر
همانطور که شروع میکنید به درک چگونگی افزایش آگاهی از پاسخهای عاطفی به شیوهای که در آن به صورت گفتاری و غیرفعال است ارتباط برقرار کنید، بهتر مجهز شوید تا بتوانید در موقعیتهای مختلف کسب و کارتان واکنش نشان دهید. به عنوان مثال، هنگامی که از همکار خود عصبانی هستید، ممکن است تمایل به صحبت سریعتر در هنگام جلسه اضطراری را تشخیص دهید، به شما امکان می دهد که حجم صدای خود را کنترل کنید.
از آنجا که بسیاری از واکنش های احساسی ناخودآگاه رخ می دهد، ممکن است فکر کنید که آنها نمی توانند کنترل شوند. درست نیست. از طریق آموزش و مربیگری، می توانید شروع به تشخیص چگونگی کنترل خود شوید – و در عین حال ، نفوذ به احساسات خود و کنترل احساسات – کارآمد تر است و با کسب و کار و ارتباطات شخصی شما در ارتباط است. در نهایت، بهبود هوش هیجانی شما به شما امکان می دهد که دقیق تر شنیده، دیگران را الهام بخشیده و انگیزه دهید و حضور رهبری کلی خود را تقویت کنید.
هوش هیجانی و مهارت های ارتباطی موثر
هوش هیجانی همراه با ایجاد مهارت های ارتباطی موثر، برای روابط بهتر با همکاران، مدیر، مشتریان و دیگران درون سازمانها امکان پذیر است. توانایی درک و کنترل احساسات خود و نیز درک احساسات دیگران برای بهبود در نحوه برقراری ارتباط با دیگران امکان پذیر است. ما نمی توانیم درک کنیم چگونه می توانیم با دیگران ارتباط برقرار کنیم، اگر هوش هیجانی نداشته باشیم. هوش هیجانی در واقع هوش معنوی بین فردی است – به خوبی با همه انواع افراد ارتباط برقرار می کند، روابط و برقراری روابط را برای دستیابی به اهداف، استفاده از دیپلماسی و تکنیک برای حل مشکلات و حل و فصل اختلافات با ارتباط قوی از طریق هوش هیجانی امکان پذیر است.
هوش هیجانی و تاثیر آن بر ارتباط در محل کارارتباط موثر با دیگران باعث می شود همه تفاوت ها در دستیابی به نتایج حاصل شود. مهم است اطمینان حاصل شود که ارتباطات مختصر، روشن است و نیازهای طرف دیگر را در نظر گرفته است. ارتباطات شفاهی و حرفهای موثر، مثبت و خوب، شما را قادر میسازد تا بهتر بتوانید مناقشات را مدیریت کنید، نیازهای خود را بیان کنید، بر دیگران تأثیر بگذارید و گوش دادن را بهبود بخشید – تمام قسمتهای هوش هیجانی را کامل بشناسید.
ارزیابی آنلاین در کارگاه های روانشناسی نیز صورت می گیرد. مطالعات موردی و مینی سناریوها برای تقویت هوش هیجانی و برقراری ارتباط موثر استفاده می شود. همراه با نقش بازی برای تمرین مهارت های آموخته شده در کارگاه های روانشناسی صورت می گیرد. شرکت کنندگان یک برنامه عملی برای ایجاد هوش هیجانی و مهارت های ارتباطی خود را در برابر کار ایجاد خواهند کرد.
آنچه شما در کارگاه های آموزش روانشناسی یاد خواهید گرفت
– یادگیری چهار مهارت اصلی هوش هیجانی: خودآگاهی، خود مدیریت، آگاهی اجتماعی و مدیریت ارتباطات
– استفاده از احساسات برای درک محیط اجتماعی ما و حرکت به آن محیط برای رسیدن به اهدافمان
– یادگیری استراتژی های در حال توسعه برای بهبود هوش هیجانی خود را برای افزایش توان بالقوه رهبری، ایجاد تیم های قوی تر و مدیریت بهتر دیگران برای رسیدن به اهداف بیشتر
– استفاده از دیپلماسی، معلم و هوش هیجانی برای اطمینان از ارتباطات معتبر
– مدیریت موقعیت های دشوار و استرس زا در حالی که هوش هیجانی خود را چک کنیم
شما می توانید برای یادگیری این مهارت ها به نزد روانشناس یا مشاور بروید و یا اینکه در کارگاه های آموزشی شرکت کنید. هوش هیجانی مخصوصا برای کسانی که می خواهند مدیریت کنند و یا کارآفرین هستند بسیار اهمیت دارد و یادگیری مهارتهای ارتباطی باعث می شود در زندگی کار خود موفق باشید.