مشاوره ازدواج، آری یا نه؟ قریب به یقین برای شروع یک زندگی موفق و انتخاب همسر مناسب، شما نیاز به شناخت کامل روحیات طرف مقابل خود در همه زمینه ها، قبل از ورود به زندگی مشترک هستید. این مهم ترین تصمیم زندگی شماست. اگر برای آینده خود اهمیت قائل هستید، این موارد را جدی گرفته و با کمک یک مشاور با آگاهی تمام وارد زندگی مشترک خود شوید و خوشبخت باشید.
مشاور ازدواج چه وظایفی دارد؟
هنوز هم اگر دور و بر خود را جست و جو کنیم کسانی هستند که معتقدند مشاوری هم شد شغل. چرا پولتان را دور می ریزید؟ اما اگر درست به اطراف خود نگاه کنید و رفتارهای اطرافیان و دوستان خود را با همسرانشان و نحوه برخورد آنها را مورد بررسی قرار دهید، یا بهتر بگوییم سری به آمار طلاق و مشاجره های خانوادگی، آن هم در چند سال اول زندگی زناشویی بزنید، شما هم با ما موافق خواهید بود که مراجعه به مشاور ازدواج را باید امری ضروری تلقی کرد.
شاید بسیاری با مشاور ازدواج زن راحت تر باشند و برخی هم مشاور ازدواج مسن را ترجیح می دهند، اما هرچه هست مراجعه به مشاور ازدواج، باید جای خود را در فرهنگ خانواده های ایرانی پیدا کند.
مراجعه به مشاور ازدواج در زمان مناسب هیچ ربطی به سطح سواد و فرهنگ و وضعیت مالی طرفین ندارد. اگر شما در رشته ای که در آن تحصیل نموده اید یا شغلی که در آن سال های سال تجربه کافی پیدا کرده اید خبره هستید، یک مشاور ازدواج هم برای این امر تحصیل کرده و تجربه کسب کرده است. با مشکلات مختلف زناشویی روبرو شده و راهکارهایی برای هر کدام در دست دارد و شاید گره ای که شما با دندان در حال بازکردن آن هستید، بتواند با دست باز کند.
رودربایستی ها را کنار بگذارید و مشکلات خود را قبل از اینکه حاد شود و قبل از اینکه تبدیل به معضل شوند با یک مشاور ازدواج خبره در میان بگذارید. این زندگی آینده شماست، بی گدار به آب نزنید. اخلاقیات و علایق خود را قبل از ازدواج با یک مشاور ازدواج در میان بگذارید و نظرات کارشناسی او را بشنوید.
تعریف مشاوره ازدواج
مشاوره ازدواج یکی از شاخه های بسیار مهم علم مشاوره است که می تواند در قسمت های مختلف زندگی مشترک افراد به او مراجعه شود و یک مشاور هم از زوایای مختلف، زندگی زناشویی افراد جامعه را مورد بررسی نموده و بهترین راهکارها را برای بهبود کیفیت آن ارائه می نماید. اما منظور ما از طرح این بحث در این متن، مشاوره قبل از تشکیل زندگی مشترک توسط زوجین می باشد.
زوجین باید قبل از ازدواج، به مشاور ازدواج مراجعه کرده و با او مشورت کنند. شاید یک ساعت زمان گذاشتن برای یک مشاوره ازدواج، می تواند یک عمر خوشبختی و آرامش را برای دو نفر به ارمغان آورد.
وظایف مشاور ازدواج
دلیل مراجعه به مشاور ازدواج این نیست که پس از پایان جلسه مشاوره، مشاور شما را از ازدواج با هم منع کند یا شما را ترغیب به ازدواج با هم نماید. بلکه وظیفه اصلی مشاور ازدواج آگاه کردن شما از مشکلات و اتفاق های پیش رویتان خواهد بود. راهکارهایی که مشاور ازدواج جلوی پای شما خواهد گذاشت می تواند مانع از این شود که یک دعوای ساده در آینده به یک بحث و مشاجره بزرگ و به یک معضل تبدیل شود.
بعد از جلسه مشاوره ازدواج، راه و چاه زندگی زناشویی برای شما نمایان خواهد شد و شما با آگاهی وارد بزرگترین اتفاق زندگیتان خواهید شد. اندیشه و تفکر شما را در مورد مسائل مختلف زندگی بازتر کرده و سبب خواهد شما در مواجه با مشکلات پیش رو، منطقی و عاقلانه برخورد کنید.
قرار نیست در پایان جلسه مشاوره ازدواج، شما و همسرتان مانند سیبی که از وسط نصف شده باشد، بدون هیچ مشکلی وارد زندگی مشترکتان شوید، نه! دلیل تشکیل این جلسه و وظیفه اصلی مشاوره ازدواج، تبیین تفاوت های فرهنگی، سلیقه ای و ارائه راهکارهای مناسب برای ایجاد تفاهم در بین زوجین است. زوجین با بیان صحیح و کامل فرهنگ زندگی خود و عقاید شخصی خود درباره زندگی مشترک برای مشاور، باعث می شوند مشاور ازدواج بتواند تفاوت های سطح فرهنگی و اجتماعی طرفین را به درستی متوجه شده و توانایی تحمل این تفاوت ها را در زوجین بررسی کند.
مشکلات پیش روی زن و مرد در شروع زندگی مشترک می تواند انواع مختلفی داشته باشد. مشکلات ناشی از تفاوت های فرهنگی، مشکلات ناشی از تفاوت های سنی طرفین، مشکلات جنسی، عاطفی، عقاید مذهبی، رسوم مختلف خانواده های طرفین، تفاوت در سطح سواد، انتظارات زوجین از همسر آینده خود و هزاران مشکل ریز و درشت از جمله مباحث مورد بررسی در جلسات مشاوره ازدواج هستند که هر کدام از اینها، اگر در زمان مناسب مورد بررسی و حل نشوند، ممکن است در آینده به یک معضل بزرگ تبدیل شده و زندگی را برای طرفین تلخ کنند.
اگر سری به دادگاه های خانواده بزنید و در جلسات عمومی آنها شرکت کنید، دلایل طلاق در بین زوج های جوان و تازه ازدواج کرده در پاره ای از مواقع به قدری ساده و پیش پا افتاده می نماید که گویا آنها قبل از ازدواج حتی ساعتی را هم به بحث درباره زندگی آینده خود اختصاص نداده اند. اینجاست که احتیاج به شرکت در جلسات مشاوره ازدواج و مراجعه به مشاور ازدواج بسیار پراهمیت دیده می شود.
یکی دیگر از وظایف مهم مشاور ازدواج رازداری است.
اگر جلسه مشاوره ازدواج نتیجه مطلوب را بطلبد، نیاز است که طرفین در بیان روحیات شخصی و علایق و فرهنگ زندگی خود کاملا صادق باشند و هیچ نکته ای را بی اهمیت ندانسته و از قلم نیندازند. این امر مستلزم آنست که طرفین با خیالی راحت بتوانند نظرات خود را با مشاور درمیان بگذارند. وظیفه اصلی مشاور ازدواج در این مواقع رازداری است. آنها باید زوجین را مطمئن نمایند که صحبت های مطرح شده در هیچ زمان و مکانی افشا نخواهد شد و فقط برای بررسی شرایط زندگی طرفین مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مهمترین وظیفه مشاور ازدواج کمک به افراد برای یافتن زوج مناسب برای خود است. در واقع عمل مشاوره قبل از ازدواج مانند یک واکسن برای پیشگیری از مبتلا شدن به مشکلات و معضلات پیش رو خواهد بود. مشاور در نهایت شما را وادار به انجام کاری نخواهد کرد. تصمیم نهایی با خودتان خواهد بود. اما حداقل ذهن شما بعد از جلسات مشاوره به روی واقعیات زندگی باز شده و به شما اجازه می دهد که راحت تر و با ذهنی آگاه تصمیم گیری نمایید.
جمع بندی
قریب به یقین برای شروع یک زندگی موفق و انتخاب همسر مناسب، شما نیاز به شناخت کامل روحیات طرف مقابل خود در همه زمینه ها، قبل از ورود به زندگی مشترک هستید. این امر میسر نخواهد بود مگر با مراجعه به یک مشاور ازدواج و شرکت در جلسات مشاوره ازدواج برای یک دوره کامل که گاهی می تواند 10 ماه نیز به طول بکشد. این مهم ترین تصمیم زندگی شماست. اگر برای آینده خود اهمیت قائل هستید، این موارد را جدی گرفته و با کمک یک مشاور با آگاهی تمام وارد زندگی مشترک خود شوید و خوشبخت باشید.