سکستراپی چیست و چقدر در زندگی جنسی ما تاثیرگذار است؟
پورنوگرافی یا هرزه نگاری یکی از مباحثی است که در طول مشاوره خانواده بسیار با آن روبه رو شده ام و چه بسیار بودند همسرانی که از دیدن و تماشای صحنه های پورن بیزار بودند اما با توجه به حال شریک جنسی شان مجبور به تحمل این شرایط بودند تا او را از دست ندهند. در طول مدتی که مشاوره ازدواج و مشاوره پس از ازدواج داده ام، پورنوگرافی یا هرزه نگاری بالاترین ابتلا را در میان مردان و زنان جامعه ایران داشته است. حداقل آماری که من داشته ام این بوده که افراد حداقل یک بار تجربه دیدن و یا استفاده از هیجانات ناشی از تماشای این صحنه ها را داشته اند. بنابراین لزوم صحبت و آگاهی رسانی در این موضوع را برای افراد بالای 18 سال ضروری می دانم.
با توجه به دنیای مدرن و فضای اینترنتی و ماهواره ای کشور و تابو بودن قضیه در جامعه ی ایران گرایش جوانان از جنبه ی کنجکاوی به این مسئله زیاد است. کلمه پورنوگرافی از دو لغت ( انگلیسی : Porne یونانی: Mopvn) به همراه واژه (گرافو: grapho انگلیسی و یونانی Ypapw) تشکیل شده است.
این واژه ها به ترتیب به مبنای روسپی و نگارش می باشد که در اصطلاح به آن روسپی نگار می گویند. مشخص نیست برای اولین بار در یونان چرا و چگونه از آن استفاده شده است. حدود سده 91 میلادی در زبان فرانسه از آن استفاده شد و از این زبان به زبان های دیگر انتقال یافت.
تندیس ها و توصیف های بسیاری از دوران سنگ نگاری تا کنون از بشر به جا مانده که گویای این مطلب در زندگی او بوده است. ادبیات و نوشته های عاشقانه اغلب با دین یا عقاید فراطبیعی درباره تمایلات جنسی که شامل آثار: هنری، صنایع دستی، موسیقی، نقاشی و شو بوده است گویای این مطلب می باشد.
ابزار مختلف پورنوگرافی
پورنوگرافی می تواند با ابزار مختلفی نمایش داده شود، مثل: کتاب، مجله، کارت پستال، عکس، مجسمه سازی، رسم، نقاشی، پویانمایی، صدای ضبط شده، متن، فیلم، نوانما و بازی ویدئویی باشد.
در چند دهه اخیر در سراسر دنیا شاهد تغییرات فرهنگی و ساختاری در عرف جوامع بودیم یعنی بسیاری از جوامع پیشرفته دیگر موضوعات جنسی را تابو نمی دانند و حتی به عنوان یک دانش وسیع آن را آموزش داده و سطح آگاهی جامعه و افراد را نسبت به آن بالا می برند. گسترش و بهبود رسانه های صوتی و تصویری و اینترنتی در شکوفایی این صنعت یعنی (پورنوگرافی) بسیار مؤثر بوده است. آمارها نشان داده که 50 درصد کاربران اینترنت به طور مرتب پورن تماشا می کنند. هرزه نگاری ادبی هم به متنی می گویند که در آن کلمات و الفاظی استفاده می شود که بر فعالیت های جنسی بسیار تأکید می شود و به هیجانات و برانگیختگی های جنسی می انجامد.
در پذیرش ورود پورنوگرافی در جامعه و در میان نظریه پردازان همیشه این دو دیدگاه و جنجال مطرح بوده است و بسته به فرهنگ، عقیده، مذهب، تحصیلات و حتی نوع پورنوگرافی در ابعاد مختلف سنی و جوامع اجتماعی دارد.
تأثیرات پورنوگرافی
تأثیرات پورنوگرافی شامل تأثیر بر تجاوز، خشونت خانگی، ناکارآمدی جنسی و مشکلات روابط جنسی و سوء استفاده جنسی از کودکان و زنان می باشد.
آنچه مسلم است این است که عدم آگاهی از دانش پورنوگرافی و اثرات آن می تواند سلامت جنسی جامعه را به خصوص در میان کودکان، نوجوانان، جوانان و زنان به خطر اندازد.
امروزه زوجین نیازمند به یادگیری دانش پورنوگرافی و سکس تراپی هستند؛ چرا که حتی در دوره آشنایی یا نامزدی با مسئله جنسی رو به رو می شوند و می بایست سلامت جنسی و اخلاق جنسی و تربیت جنسی را تشخیص داده و به خوبی شناخته و تفاوت های آنها را متوجه باشند. مادران و پدران هم با رشد کودکانشان از دوره های پایین سنی نیازمند شرکت در کارگاه های تربیت جنسی هستند تا نیازهای جنسی کودک خود را تشخیص داده و زمینه رشد سالم آنها فراهم آورند.
تربیت جنسی کودکان
یکی از پدیده هایی که در دوران کودکی می بایست به آن توجه نمود آموزش های جنسی کودکان از سنین کم است. مثلاً در 5 سالگی می بایست با نام اندام های جنسی آشنا شده و نسبت به هویت جنسی خود آگاه شوند.
بین 6 تا 9 سالگی می بایست از تولید مثل حیوانات و گیاهان درک درستی داشته باشند و تفاوت هر دو جنس را بدانند و برای نام گذاری نواحی جنسی از کلمه های درست استفاده نمایند.
بین 9 تا 13 سالگی باید بدانند که جنسیت بخشی از طبیعت زندگی است و تغییرات آن در طول رشد انسان متفاوت است و باید نسبت به روند و تغییر شکل خود آگاه شوند.
بسیاری از کودکان از بازی ها برای تحریکات جنسی و کنجکاوی های جنسی خود استفاده می کنند. بازی مشهور “دکتربازی” در ذهن همگی ما تصویری از کنجکاوی های جنسی بچگی مان را تداعی می نماید یا حداقل بازی های جنسی کودکان را به نمایش می گذارد.
اینکه شما به یکباره کودک خود را برهنه یا نیمه عریان در حالتی که با اندام جنسی اش بازی می کند می بینید یا با دوستش در حال دکتربازی و بازرسی بخش های پنهان زیر لباسش است همگی نشان از آگاه شدن هورمونی او نسبت به موضوعی به نام جنسیت یا بلوغ جنسی است البته این واژه در کودکان صرفاً رنگ کنجکاوی و تحقیق داشته و ترشحات هورمونی را آن گونه که در سن بلوغ با آن مواجه می شوند در بر ندارد.
بنابراین اگر پدران و مادران آگاه نباشند، زمینه ی انحرافات از همین جا آغاز شده است. یکی از مراجعینم می گفت پسری 15 ساله دارم که به شدت به دیدن فیلم های پورن معتاد است اما وقتی ریشه یابی نمودم متوجه شدم که او رفتارهایی در سن 6 سالگی از خود بروز داده و مادر هم متوجه آنها شده اما با سهل انگاری تا سن 15 سالگی رشد آنها منجر به گرایش مخفیانه او به سمت مباحث جنسی و انحرافات جنسی شده است.
پس از گذشت دوران فالیک و عبور از خردسالی و بازی های کودکانه جنسی به دوره ای می رسیم که هورمون ها سبب بیداری جنسی در نوجوان و جوان می شنوند. تغییر شکل ساختار بدن به صورت تغییر صدا، رشد موهای زائد، تغییر شکل آلت تناسلی، ترشحات بدنی، پریود و عادت ماهیانه، همگی سبب توجه و کنجکاوی عمیق تری می گردد که زمینه ساز ساختار جنسی خانواده در آینده فرد می باشد.
اگر دختران و پسران ما در هنگام شکل گیری جنسی خود در دوران بلوغ، احساس عدم امنیت روانی و جنسی داشته باشند، با عدم پاسخگویی صحیح از طرف والدین و مراکز آموزشی و اجتماع رو به رو گردند، با اطلاعات غلط راهنمایی شوند، به دام عوامل فریب کار و متقلب بیفتند، آنگاه به راحتی سلامت جامعه تغییر مسیر خواهد داد.
لذا یکی از مهم ترین مسائلی که باید جامعه و حکومت و والدین روی آن سرمایه گذاری نمایند و و از کنارش به آسانی عبور نکنند مسئله تربیت جنسی جوانان است.
والدین می بایست نسبت به مباحث مطروحه میان جوانان و نوجوانان ذهنی آگاه و بصیر داشته باشند؛ از جمله: روابط دختر و پسر، آناتومی دختران و پسران، تفاوت های بلوغی میان دختران و پسران، خودارضایی در دختران و پسران، غذاهای گرم و سرد و تأثیر آن در میل جنسی دختران و پسران، چگونگی و راه های کاهش میل جنسی میان دختران و پسران، ضرورت سرگرم نمودن ایشان به ورزش و کار و تفریح های سالم و خانوادگی برای دور ماندن از محیط های آلوده، شبکه های اجتماعی و انزوا و تنهایی طلبی که در سال های اخیر بسیار شیوع داشته است. امر مشاوره نوجوانان با متخصص که به صورت یک فرهنگ در میان خانواده ها دربیاید می تواند از مشاوره گرفتن نوجوانان با هم سن و سال های خودشان جلوگیری کرده و زمینه های انحرافی دیگر را کمتر نماید.
مدیریت ارتباط در دنیای مدرن
مدیریت ارتباط یکی از مهم ترین مباحث و سخت ترین بحث های دنیای مدرنیته است.
با توجه به ساختار جامعه ایران و دین محوری و مذهب محوری، گارد و جهت گیری نوجوانان نسبت به محیط های مختلط یا تک جنسیتی متفاوت است. لذا با شناخت و آگاهی و دانش دولت می بایست او را از تبعات معاشرت با جنس مخالف آگاه نموده و بدون جهت گیری و سوگیری و تعصب دینی و مذهبی بسیار علمی و روشن او را نسبت به اتفاقات و احتمالات آینده آگاه ساخت.
به هر حال جوان متمدن و متفکر و باهوش امروزی به خوبی می تواند اشکالات رابطه ی زودهنگام و غلط جنسی را در سنین پایین بفهمد و با معضلات آن آشنا شده و تبعات آن را درک نماید.
از هر گونه خرافه گویی و سنت پنداری تلقینی باید خودداری کرد، چرا که حتی اگر مانند مسکن عمل نماید پایدار نخواهد بود و اثراتش بسیار کوتاه مدت است.
پس از گذر از سن 18 تا 20 سالگی و فرارسیدن دوران انتخاب همسر، مسئله جنسی و گرایش به پورنوگرافی و مراجعه به سکسولوژیست بسیار مهم تر می گردد. جوانانی که سابقه انحرافات جنسی داشته اند می بایستی از سلامت کامل خود مطمئن شوند تا در آینده در ایجاد رابطه جنسی با جنس مخالف و همسرشان دچار مشکل نگردند.
سکستراپی چیست؟
آمار تکان دهنده ای برای واژه های «سکس» و « پورن» در سرچ های انجام شده، وجود دارد و جستجوی اینترنتی غالباً آنها را در رده پنج واژه اصلی قرار داده است. حدود 43 درصد کاربران فضای اینترنت مطالب پورنوگرافی مشاهده می نمایند. 35 درصد دانلودهای اینترنتی پورنوگرافیک است. درآمد حاصل از پورنوگرافی 97 میلیارد دلار برآورده می شود. اینها تنها بخشی از آمارهای مربوط به صنعت پورن می باشد.
تعداد کاربران سایت ها و شبکه های پورن از میان سنین نوجوانی تا جوانی و میانسالی در بین مردان بیشترین آمار را دارد. در برخی از کشورها با توجه به تابو بودن مسئله از نظر فرهنگی و یا دینی، این موضوع در میان مردان شدت بیشتری داشته و حتی برایشان قابل توجیه و قبول است و به صورت عادات مخفیانه و پذیرفته شده به شمار می رود. (از جمله ایران) متأسفانه در کشور ما نیز مردان به صورت کاملاً سنتی گرفتار این موضوع هستند که دیدن یا مشغول بودن و حتی اعتیاد به این مسئله ضرری برای مردان ندارد و کاملاً امری طبیعی است. لذا در میان ادبیات مردانه در جامعه هرزه نگاری، هرزه گفتاری، پورن و سکس چت به عنوان ادبیات مردانه حتی برای شوخی و رفع خستگی به خصوص در فضای مجازی به کرات استفاده می شود و به اصطلاح معلمان دینی و معرفتی قبح قضیه کاملاً از بین رفته است. حال اگر تبعات این امر را موشکافانه بررسی نماییم خواهیم فهمید که تمایل و گرایش به این پدیده جنسی ریشه ای روانی و عمیق داشته و بنابر عقده های دوران کودکی با ایگوهای تزریقی خانواده، جامعه، و نوع تربیت، نهادینه ی درونی شده اند. حال با این نگاه به مسئله پورن در زناشویی وارد شده و تبعات آن را می سنجیم.