روانشناسی خانواده
روانشناسی خانواده یک تخصص وسیع در روانشناسی حرفه ای است که بر مبنای اصول تئوری سیستماتیک با تمرکز قوی بر سیستم بین فردی خانواده تنظیم شده است. در روانشناسی خانواده، روانشناس خانواده مسئول انواع مختلفی از وظایف و نقش ها هستند. برخی از این موارد عبارتند از: ارزیابی خانواده، خانواده و زوج درمان، مشورت با خانواده، آموزش و پرورش، حمایت از سیاست هایی که خانواده ها را تحت تاثیر قرار می دهد و تحقیقات مربوط به زوج ها و خانواده ها را انجام می دهد. بسیاری از این متخصصان همچنین مداخلات اجتماعی را با افراد و خانواده ها، تست و ارزیابی، راهنمایی کارگاه ها، شکل دادن سیاست هایی که خانواده ها را تحت تأثیر قرار می دهند را مورد بررسی قرار داده و آموزش، مشاوره و انجام تحقیقات مربوط به خانواده ها و دیگر سیستم های اجتماعی مربوط به خانواده را انجام می دهند. روانشناسان خانواده را می توان در بیمارستان ها، کلینیک ها، فعالیت های خصوصی، مدارس، کالج ها و دانشگاه ها، کسب و کارهای اجتماعی، امکانات تحقیقاتی درباره خانواده و دولت و سایر سازمان های دیگر یافت.
در روانشناسی خانواده اگر می خواهید یک روانشناس خانواده را برای خود به صورت تخصصی داشته باشید باید توجه کنید که به عنوان یک روانشناس خانواده، یک حرفه ای را انتخاب کرده و او باید دارای درجه دکتری بوده و بتواند در سطح مدرسه برای فرزندان شما کار کند. روانشناسی خانواده نشان می دهد که دانش آموزانی که درس های زندگی را دریافت می کنند باید درک کاملی از نظریه ها و سیستم کلی که در زندگی استفاده می شود داشته باشند. همچنین استفاده از این مفاهیم مهم در رفتار و تعامل انسان ها غوطه ور می شود. این روانشناسان همچنین در روانشناسی صنعتی، نظریه شخصیت و روانپزشکی، پویایی گروه و سازمان ها، روانشناسی محیطی، نظریه ارتباطات، مدلهای عملکرد خانواده، روشها و مدلهای انواع زوج و خانواده درمانی، ارزیابی خانواده، مسائل حقوقی و اخلاقی خانواده، و روش تحقیق در خانواده نیز عملکرد بسیار خوبی را دارند. هیئت روانشناسی زوج ها و خانواده آمریکایی (ABCFP) عضو هیئت مدیره روانشناسی حرفه ای آمریکا (ABPP) است. ABCFP مسئول ایجاد دستورالعمل برای تعریف، آموزش، صلاحیت ها و معاینه هایی است که یک متخصص در روانشناسی زوج و خانواده انجام می دهد.
ما در این مقاله در جستجوی این هستیم که بتوانیم با توجه به تعاریف روانشناسی خانواده روانشناس های خوبی را در کشور خودمان به خانواده شما معرفی کنیم. تا خانواده های ایرانی از این نعمت شناخت بهره مند شوند و بتوانند از همان ابتدای بنای خانواده که ساخته شد با یک روانشناس متبحر روبرو شده و به صورت تخصصی زندگی و تعاملات اجتماعی افراد را در نظر بگیرد تا با خانواده های موفق زیادی در کشورمان روبرو شویم. هم چنین این موضوع به فرهنگی تبدیل شود که الان در کشورهای پیشرفته این فرهنگ آگاهی از مسائل روانی افراد باعث کمتر شدن مشکلات فردی و روبرو شدن با آینده ای مطلوب شده است.
روانشناس خانواده چه کار می کند؟
روانشناسی خانواده نشان می دهد که یک روانشناس خانواده یک فرد آموزش دیده است که با افراد و گروههای خانوادگی در ارتباط با مسائل مختلف کار می کند. این مسائل ممکن است در مورد یک فرد یا مسائل مربوط به پویایی و روابط خانوادگی متمرکز شود. نمونه هایی از جمله رفتارهای مشکوک از کودکان، اختلاف نظر بین والدین در رابطه با پرورش کودکان، سوء مصرف مواد یا مسائل بهداشت روانی است. در اصل، روانشناسی خانواده درگیر مسائل مربوط به فرد هستند که باعث آسیب رساندن به واحد خانواده شان می شود.
برای روانشناس خانواده، مهم است که انگیزه و نیازهای افراد را درک شود و همچنین درک پویایی خانواده در جامعه نیز درک شود. آنها باید با تمرکز روشن بر توسعه روانشناسی و مشکلات سلامت روان را حل کنند. و به همه اعضای خانواده کمک کنند تا با مشکلات مورد نظر که در هر نوع خانواده ای ممکن است رخ دهد مواجه شده و از روبرو شدن با مشکلات ترس نداشته باشند و به خانواده ها کمک می کنند اصل مشورت را متذکر شوند، روانشناسان خانواده توسط سازمانهایی حمایت و پشتیبانی می شوند. آنها همچنین باید از هر گونه مسائل اقتصادی یا اجتماعی که بر همه افراد درون گروه خانوادگی تاثیر می گذارد، آگاه باشند.
در روانشناسی خانواده نقش یک روانشناس خانواده این است که اغلب به صرف زمان جداگانه با اعضای خانواده اختصاص می یابد، اغلب مصاحبه ها و آزمایش های روانشناختی را در صورت لزوم انجام می دهد، قبل از اینکه برای خانواده گروه تشکیل دهد بیشتر به بحث در مورد مسائل می پردازد. هدف این است که اهداف درون گروه را تعریف کرده و برنامه های عملی قابل دستیابی را برای بهبود گفتگوی و روابط خانوادگی آغاز کند. آنها ممکن است در مراجعه به روانشناس بعدی برای مراقبت های بهداشتی و یا مشاوره در صورت لزوم مشارکت داشته باشند.
هدف نهایی در حوزه روانشناسی خانواده، کمک به خانواده ها در درک مسائل آنها، بحث در مورد آنها و بهبود ارتباطات درون واحد خانواده است. هدف این است که آنها بتوانند با مسائل جاری خود در خانه، با گفت وگوهای باز و صادقانه، آشنا شوند. روانشناسان خانواده روابط قوی با افراد و خانواده ها را به طور یکسان برای کمک به روابط درون گروه خانواده تقویت می کنند.
در حوزه روانشناسی خانواده هم چنین روانشناس خانواده نیز با ارزیابی و تحقیقات انتخاب می شود وروانشناسان از شیوه ها، تکنیک ها و درمان ها جدید بهره خواهند برد تا بهترین شیوه را برای مداخلات جدید خانوادگی انتخاب کرده و به شکل موثرتری خانواده ها را از نظر روحی و روانی درمان کنند.
ما بهترین روانشناسان را در حوزه روانشناسی خانواده در کشورمان در اختیار داریم. در تهران روانشناسان خانواده به طور موثری بر روی عملکرد زندگی زوجین و فرزندانشان تاثیر مثبتی دارند. و با بحث های گروهی و استفاده از روش های نوین مقابله با مشکلات می توانند به شما کمک کنند تا زندگی بهتر و شادتری داشته باشید. و انسان ها همه نیاز دارند که روح خود را مهمتر از جسم خود بدانند و به قول معروف وقتی روح شما دارای حالت های طبیعی باشد جسم شما نیز از برخی بیماری ها که به سبب اختلال در روان انسان پیش می آید جلوگیری می کند.بنابراین روانشناسی خانواده می تواند کمک در خور توجهی به شما در زندگی بکند.