تأثیر مشاوره ازدواج در بهبود ارتباط با خانواده
مشاوره ازدواج در بهبود و تحکیم روابط و بنیان خانواده نقش بسزایی را ایفا می کند. مشاوره ازدواج با ارایه راهکار در حل مشکلات و تعارضات بین زوج ها علاوه بر بهبود سطح زندگی آنها، آرامش و آسودگی خاطر را برای زوج ها به ارمغان می آورد. خانواده به عنوان یک سیستم اجتماعی در برگیرنده افرادی است که به وسیله ازدواج و تولید مثل، در زمینه پیشرفت و اجتماعی شدن نقش بسزایی را ایفا می کند. یکی از مهم ترین و اساسی ترین روابط انسانی که اساس و بنیان خانواده را می سازد، ازدواج است. ورود به مرحله جدیدی از زندگی که شامل بخش عمده ای از حیات اجتماعی و فردی می شود، رویداد ازدواج است که از عوامل ایجاد خانواده و بقای نسل بشر به شمار می رود. اگر این رویداد با آگاهی کافی و شرایط لازم انجام پذیرد، در سلامت جسمی و روانی افراد و همینطور جامعه بسیار مهم و تاثیر گذار می باشد. افزایش، بهبود سلامت ذهنی و جسمی، کاهش چشمگیر خشونت ها و کاهش میزان بیماری ها از نتایج مثبت و مهم این رویداد به شمار می رود. مسایل و مشکلات اجتماعی و خانوادگی و همینطور معضل طلاق روز به روز در حال افزایش می باشد.
به منظور تحکیم روابط و مبانی خانواده، پیشگیری از وقوع طلاق، جلوگیری از افزایش اختلافات خانوادگی و حل مشکلات خانواده ها، مشاوره ازدواج بسیار تاثیر گذار می باشد. در این شیوه مشاوره در مورد تغییراتی که در بهبود و تعامل افراد یک خانواده حاصل می شود، صحبت می گردد. اعضای خانواده یا یک رابطه زناشویی به دلیل تفاوت های رفتاری ممکن است در مورد مسایلی به اختلاف و تنش برخورد کنند. کانون و مرکز هر زندگی، بر بنیان خانواده استوار است. ابراز عشق و محبت در کانون خانواده باید بدون حد، مرز و محدودیتی صورت بگیرد. از عناصر بسیار مهم و تاثیر گذار در روابط خانوادگی ابراز عشق در خانواده می باشد. از بالاترین و بهترین شادی های موجود در زندگی یک فرد، عاشق بودن و عشق ورزیدن به طرف مقابل است. صمیمیت، تعهد و جاذبه جنسی در روابط عاطفی بسیار حایز اهمیت می باشد. وجود این سه مورد، عشق موجود در روابط زناشویی را روز به روز قوی تر و مستحکم تر می سازد. از فاکتورهای مهم و اثر گذار عشق در خانواده، صمیمیت و وجود رابطه سالم جنسی و احساسی در کانون خانواده می باشد. ممکن است در اغلب شرایط ابراز عشق به نحو مورد نظر زن و شوهر صورت نگیرد و انتظارات طرفین در این مورد بر طرف نشود. فقدان این موضوع می تواند زمینه ساز مشکلات و معضلات در خانواده و زندگی زناشویی شود. برای جلوگیری از این امر افراد می توانند شیوه های ابراز عشق را فرا گرفته و پیوسته تمرین کنند. نباید از ابراز مستقیم جملات محبت آمیز ترس و واهمه ای داشت. برای ایجاد فهم و درک عشق در طرف مقابل، بکار بردن عباراتی در زمینه تحسین و تشکر بسیار تاثیر گذار خواهد بود. اشتراک گذاشتن احساسات خود نیز در این زمینه می تواند کمک شایانی کند. برای افزایش و بهبود سلامت روان خانواده استفاده از مشاوره ازدواج با تجربه، بسیار مفید و مؤثر می باشد.
ضرورت مشاوره ازدواج در بهبود بهداشت روان خانواده
مشاوره ازدواج در زمینه بهداشت روان خانواده، با ارایه راهکار های مناسب، ضمن افزایش و بهبود سلامت روان به حفظ سلامتی جسمی خانواده نیز کمک بسزایی می کند. برای رشد و تعالی اعضای خانواده، توجه به بهداشت روان خانواده از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. مجموعه رفتارهایی که نمایانگر احساسات متعادل، شاد، ناب و سلامت روان است را بهداشت روان می نامند. سلامت روان، طراوت و شادابی با جریان احساسات ناب و پاک انسانی در خانواده تضمین می گردد. بر همین اساس، چنین شرایطی زمینه شکوفایی و اوج رشد فرد را فراهم می سازد. بر اساس تحقیقات صورت گرفته فقدان بهداشت روان در خانواده، از لحاظ رشد جسمی و عاطفی بر فرد تاثیر گذار است و آن را دچار مشکلات جسمی و رنج های روانی می کند. جلوگیری از خیانت و پیشگیری از رفتارهای نامناسب در پرتو بهداشت روان خانواده تحقق می یابد. بر این اساس مشاوره ازدواج با فراهم آوردن زمینه های رشد و شکوفایی خانواده، در پیشرفت و تحول خانواده نقش بسزایی را ایفا می کند.
علت های مراجعه به مشاوره ازدواج
مراجعه به مشاوره ازدواج مجرب و متخصص موجب همزیستی بهتر و مسالمت آمیز خانواده می گردد، که این امر در دوام و استحکام رابطه زناشویی مفید و مؤثر می باشد. یکی از مسایل و معضلات اساسی که خانواده های زیادی را درگیر خود نموده است، مشکل در روابط جنسی و زناشویی می باشد. این معضل تمام ابعاد زندگی زوج ها را در بر می گیرد. همچنین بر سایر جنبه های زندگی مشترک نظیر روابط عاطفی و اجتماعی تاثیر زیادی می گذارد. مهم ترین موضوع در روابط زناشویی رضایت جنسی می باشد که در صورت عدم اتفاق افتادن این امر، اثرات منفی و تنش های زیادی به بار می آید. این موضوع می تواند علاوه بر کاهش کیفیت رابطه زناشویی، زمینه ساز مشکلات و تاثیر منفی زیادی شود. ، عدم اعتماد به نفس، افسردگی، سر خورده شدن از روابط جنسی و عدم رضایت شریک جنسی بخشی از این اثرات منفی است. ادامه این روند موجب بروز مشکلات جدی در روابط زناشویی می گردد. افزایش تنش در این زمینه یکی از اثرات آن می باشد که حتی ممکن است این تنش ها و مشکلات زمینه ساز جدایی و طلاق شوند. بر همین اساس می توان عنوان کرد که منشأ و سرنخ اغلب مشکلات بین زوج ها ریشه در مسایل جنسی و روابط زناشویی دارد. یکی از اساسی ترین عوامل مؤثر در ارتقای کیفیت روابط زناشویی، رضایت جنسی می باشد. رفع نیازهای روانی و جسمی با شروع روابط زناشویی موفق صورت می گیرد. برطرف نمودن این نیازها فرد را در زمینه اخلاقی، فکری و روانی به آرامش و آسودگی خاطر می رساند، و عدم رفع این نیازها زمینه ساز اختلالات، تعارضات و حتی فروپاشی روابط زناشویی می گردد. در چینن شرایطی با بهره گیری از مشاوره ازدواج، علاوه بر افزایش و بهبود کیفیت روابط جنسی و زناشویی، تداوم و دوام بنیان خانواده را برای خود به ارمغان آورید.