افسردگی یکی از بیماری هایی است که با بروز نشانه های مختلف ممکن است در طی مدت طولانی فرد را درگیر خود کند. برای درمان افسردگی راه های مختلفی وجود دارد. درمان های دارویی و غیر دارویی با توجه به روحیات فرد و نوع افسردگی که درگیر آن است می تواند باعث کاهش افسردگی شود. در این مقاله به بررسی برخی از عوامل و نشانههای افسردگی می پردازیم.
افسردگی چیست؟
یکی از اختلالات شایع روانی افسردگی است. افسردگی ممکن است به حالت های مختلف روحی نامناسب در انسان منجر شود. احساس غم، کمبود عاطفه، سردرگمی، بی حوصلگی و … می تواند از نشانه های افسردگی های مختلف در انسان باشد.
افسردگی یکی از بیماری هایی است که با بروز نشانه های مختلف ممکن است در طی مدت طولانی فرد را درگیر خود کند.
دلایل مختلفی برای افسردگی و بروز علائم آن در انسان ها وجود دارد که باعث می شوند تا زندگی عادی فرد مختل شده و فرد از لحاظ روحی کاملاً ناسالم جلوه دهد.
برای درمان افسردگی راه های مختلفی وجود دارد. درمان های دارویی و غیر دارویی با توجه به روحیات فرد و نوع افسردگی که درگیر آن است می تواند باعث کاهش افسردگی شود.
در ادامه به بررسی چند مورد از مهم ترین علت های افسردگی در جامعه می پردازیم.
نقش ژنتیک در افسردگی
ژن و بحث ارثی بودن افسردگی امری نسبی است و ممکن است برای بسیاری از افراد رخ ندهد با وجود داشتن زمینه ژنتیکی رخ ندهد.
ژنتیک به عنوان یکی از عوامل افزایش دهنده خطر ابتلا به افسردگی در افراد باعث می شود تا زمینه های روحی و روانی این بیماری به صورت طبیعی در برخی از افراد نمود پیدا کند. البته باید این مورد را نیز در نظر داشت که ژنتیک در کنار بسیاری از عوامل و شرایط طبیعی افراد می تواند باعث احتمال افزایش ابتلا به افسردگی باشد و خودش به تنهایی عاملی برای ایجاد حالت های روحی و روانی نامناسب در افراد نیست.
تأثیر ساختار مغز در افسردگی
بسیاری از افراد ممکن است به دلیل تغییراتی که در ساختار مغز آن ها رخ می دهد به افسردگی مبتلا شوند.
در افرادی که از افسردگی رنج می برند غده ی هیپوفیز به خوبی نمی تواند تحریکات هورمونی مختلف را پاسخگو باشد.
درمان افسردگی
تاثیر ساختار مغز در افسردگی
با توجه به مطالعاتی که بر روی مغز افراد افسرده صورت گرفته است مشخص شده که الگوهای مغز افراد افسرده در هنگام خواب با افراد عادی کاملاً متفاوت است. این تفاوت در واقع باعث می شود تا فعالیت لوب پیشانی مغز در افراد افسرده کاهش یابد.
مواد مخدر و افسردگی
یکی دیگر از علت های افسردگی در افراد مختلف مصرف مواد مخدر است. مصرف مواد مخدر می تواند در دراز مدت به راحتی باعث ایجاد افسردگی در افراد مختلف شود. با توجه به نوع ساختار اکثر این مواد که بر روی روح و روان فرد تاثیر می گذارند می توان به راحتی متوجه شد که مصرف مواد مخدر یکی از عوامل اصلی در بروز افسردگی می باشد.
در این مورد وقتی مواد به موقع و سر وقت به بدن فرد نرسد، فرد معتاد احساس ناخوشایند دارد که منجر به اختلالات مختلف در فعالیت های او می شود همین امر می تواند در بلند مدت به راحتی باعث ایجاد افسردگی های مختلف در فرد شود.
شرایط زندگی چه نقشی در افسردگی دارد؟
با بررسی موارد دیگر می توانیم به این نکته برسیم که هر کدام از این موارد ممکن است تحت تاثیر شرایط مختلف زندگی به ایجاد افسردگی در فرد کمک کنند.
درمان افسردگی
بررسی برخی از عوامل و نشانههای افسردگی
وجود مشکلات فراوان اقتصادی و زناشویی در زندگی باعث می شود تا افراد ناخودآگاه بخش زیادی از وقت خود در روز را درگیر مسائل ذهنی مربوط به این موارد باشند. همین دغدغه ها ممکن است با گسترش مشکلات باعث ایجاد افسردگی در افراد مختلف شوند.
عشقهای امروزی و فضای مجازی در تعیین افسردگی
شاید تاکنون این دلیل را به عنوان یکی از علت های افسردگی در افراد نشنیده باشید اما می توان به راحتی متوجه شد که فضای مجازی جدا از همه ی امکانات خوبی که در اختیار افراد می گذارد می تواند یکی از عوامل برای ایجاد افسردگی در افراد باشد.
درمان افسردگی
بررسی برخی از عوامل و نشانههای افسردگی
جوانان امروزی ما در فضای مجازی عاشق می شوند و با معشوق خود ارتباطات عاطفی مختلفی را برقرار می کنند. با توجه به ساختار این فضا مخصوصاً در کشور ما و همچنین بحث تنوع طلبی که در بین جوانان رایج شده است فرد عاشق به راحتی عشق مجازی خود را از دست می دهد. این از دست دادن باعث می شود تا افراد بعد از یک دوره ی عاطفی بسیار بی نظیر با کمبود آن مواجه شده و همین امر باعث شود تا فرد گوشه گیر شده و در برخی موارد به دلیل عدم توجه به موقع خانواده ها کاملاً دچار افسردگی شود.
سن و دیگر عوامل تأثیرگذار بر افسردگی
برای بررسی عامل سن و سال و تاثیر آن در افسردگی افراد می توانیم به این نکته بسنده کنیم که افراد سالخورده و بازنشسته معمولاً به دلیل از دست دادن شرایط مناسب و همچنین عدم توانایی ارتباط های مناسب با افراد دیگر می توانند زمینه های مناسبی برای افسردگی داشته باشند. از دیگر عوامل افسردگی نیز می توان به علت های پزشکی مانند اختلالات خواب، درد مزمن، بیش فعالی و … اشاره نمود.
بعد از بررسی برخی از علل ایجاد افسردگی در افراد می خواهیم چند نشانه ی افسردگی را نیز مورد بررسی قرار دهیم.
عدم تمرکز و افسردگی
وقتی که فرد دچار افسردگی های شدید و یا مزمن می شود با توجه به شدت افسردگی توانایی تمرکز خود روی مسائل مختلف را از دست می دهد. یکی از دلایلی که ممکن است افراد در خواندن روزنامه ها و مجلات و همچنین دنبال کردن مسائل مختلف سریال های تلویزیونی می تواند مربوط به عدم توانایی تمرکز باشد.
کمبود انرژی در افسردگی
یکی دیگر از نشانه های افسردگی کمبود انرژی می باشد. معمولاً افرادی که دچار افسردگی می شوند از انرژی کمتری برای انجام امور خود برخوردار هستند که این کمبود کاملاً در رفتار آن ها مشخص می باشد.
کمبود اعتماد به نفس در افسردگی
هر چه قدر میزان افسردگی افراد بالاتر باشد می توان به کمبود اعتماد به نفس در آن ها پی برد. البته کمبود اعتماد به نفس علاوه بر اینکه یکی از نشانه های افسردگی است می تواند خودش نیز با توجه به شرایط مختلف زندگی و همچنین ظاهربینی که امروزه در جامعه رواج یافته است یکی از علت های ایجاد افسردگی باشد.
ناامیدی و افسردگی
معمولاً زمانی که با افراد افسرده صحبت می کنید به راحتی متوجه حس ناامیدی و عدم وجود انگیزه برای ادامه زندگی در این افراد می شوید.
دردهای جسمانی
یکی از نشانه های افسردگی می تواند احساس دردهای مختلف در قسمت هایی از بدن فرد افسرده باشد. سردرد یکی از نشانه های شایع برای این بیماری می باشد.