افسردگی مهاجرت و عوارض روحی بعد از مهاجرت یکی از بیماری های روحی رایج است. آشنایی و راه حل همراه با تست میزان افسردگی موضوع این مقاله است.
عوارض روحی مهاجرت
استرس جزئی جدانشدنی از زندگی انسان است و سبب ایجاد تنش در زندگی انسان میشود. انسان وقتی با این تنشها روبرو میشود دچار استرس و کمبود اعتمادبهنفس شده درنتیجه دچار افسردگی میشود. افسردگی به دلایل مختلفی رخ میدهد یکی از دلایل عوارض روحی مهاجرت است. مهاجرت رؤیایی است برای زندگی بهتر شدن اما گاهی این مهاجرتها زندگی آسودهی شمارا به زندگیای همراه با رنج و افسردگی تبدیل میکند. اغلب مهاجران پس از مهاجرت بیان میکنند که دچار افسردگی پس از مهاجرت شدهاند؛ که در ادامه به علائم و راههای درمانی این افسردگی میپردازیم:
ویژگیهای افراد مهاجر چیست؟
افرادی که مهاجرت را برمیگزینند دارای شخصیتهای خاصی هستند. این افراد نسبتاً دارای بهره هوشی بالا، ریسکپذیر و دارای جسارت بینظیرند. این افراد در جامعه و در کشور خود دارای جایگاههای بالای هستند که در مهاجرت به کشور دیگری این جایگاهها را از دست میدهند؛ عوارض روحی پس از مهاجرت به دلیل متناسب نبودن شغل با تناسب بین آنچه هستند رخ میدهد و میتوان بیان کرد که گاهی این استرس و افسردگی قبل از مهاجرت نیز اتفاق میافتد. از دیگر دلایل عوارض روحی مهاجرت را میتوان دوری از خانواده، تغییر محل زندگی و عدمحمایت مالی دانست. هرچقدر که میزان وابستگی افراد به عوامل ذکرشده بیشتر باشد فرد دارای درجه افسردگی مهاجرت بیشتری است.
لازم به ذکر است که عوارض روحی مهاجرت تقریباً بعد از یک ماه ظاهر میشود. فرد مهاجر تا یک ماه تمام مکانها و خیابانها را بهمنزلهی یک توریست میبیند و از آنها لذت میبرد و بعد از گذشت یک ماه که در ارتباط گرفتن با بقیهی افراد با مشکل روبرو شود دچار انزوا و افسردگی مهاجرت شده و این علائم از سه ماه تا 6 ماه در بدن فرد باقی میماند.
مشکلات ایجادکننده افسردگی پس از مهاجرت:
پیدا کردن مسکن و تأمین وسایل موردنیاز برای ادامه زندگی مشکلاتی هستند که در ابتدای مهاجرت به سراغ هر فردی میآید. دیگر مشکلات نیز نگرانیها و استرس زیادی را به بار میآورد مانند معادلسازی مدرک تحصیلی، گواهینامه رانندگی و کارتهای مخصوص کودکان نظیر کارت واکسن و… همچنین دسترسی و تهیهی وسایل ارتباطی ( تلفن همراه، اینترنت و …) و از همه مهمتر پیدا کردن شغل مناسب و درخور فرد.
درصورتیکه فرد نتواند با این مشکلات کنار بیاید و در ایجاد برطرف شدن آنها نکوشد دچار استرس، بیخوابی، دلتنگی، و احساس پوچی میکند و در بیان کلی میتوان گفت فرد دچار افسردگی مهاجرت شده است.
افسردگی مهاجرت
مدیریت افسردگی و عوارض روحی پس از مهاجرت
1- باوجود تمام مشکلاتی که مهاجرت ممکن است برای شما در پی داشته باشد سعی کنید با دلتنگی مقابله کنید. بدین گونه که به خود بگویید اقامت در این کشور موقعیت مناسبی برای شما ایجاد میکند.
2- دیگر میتواند گوش دادن به موسیقیهای موردعلاقهتان باشد که باعث تسکین روحتان میشود.
3- دوست پیداکرده و ارتباط با دوستانتان را زیاد کنید و درباره نگرانیها و مشکلاتتان با آنها صحبت کنید.
4- از جملات الهامبخش و انگیزشی استفاده کنید. جملات الهامبخش و انگیزشی باعث میشود انرژی مثبت به مغز شما خطور کند و باعث ادامهی زندگی میشوند.
5- ورزش کنید. یکی از راههای غلبه بر عوارض روحی مهاجرت و استرسهایی که ایجاد میکند ورزش کردن است.
6- از موفقیتهای کوچک خود قدردان باشید مثلاً شما، توانستهاید مسیر جدیدی را برای رسیدن به خانه پیدا کنید و یا حتی در ایستگاه درست از اتوبوس پیاده شدهاید. این اتفاقهای کوچک میتواند احساس قدرت و اعتمادبهنفس شما را افزایش داده و از افسردگی مهاجرت دورتان کند.
افسردگی ناشی از مهاجرت
بسیاری از افرادی که دچار افسردگی شدهاند به دلایل مختلفی به دنبال درمان آن نمیروند و طبق بیان سازمان بهداشت جهانی افسردگی مهاجرت یکی از مشکلات رایج در بین مهاجران است.
اما اگر افسردگی درمان نشود باعث آسیب فراوانی بر سلامت فیزیکی انسان شده است و سطح ایمنی فرد را کاهش میدهد و فرد را در برابر بیماریها آسیبپذیرتر میکند. همچنین از عوارض درمان افسردگی مهاجرت رجوع به سمت مواد مخدر و الکل است که بنیان خانوادهها را از هم میپاشد و باعث طلاق خانوادههای میشود که دارای افسردگی مهاجرتاند. از دیگر معایب اختلال در خواب است و در بعضی افراد باعث کاهش و افزایش وزن بهطور ناخواسته است. در افراد دارا عوارض روحی مهاجرت خشونت، غم، پرخاشگری و احساس ناامیدی بهوفور پیدا میشود. طبق تحقیقات بررسیشده افسردگی مهاجرت منجر به ارتکاب به خودکشی نیز میشود.
آیا شما فردی افسرده هستید؟
اگر از موارد زیر یک الی دو مورد بلی است نشاندهندهی افسردگی نیست اما هر چه تعداد جوابها رو به بلی برود میزان افسردگی شما نیز بالاتر است.
1- فردی بیارزش هستم
2- اوضاع بدتر از قبل است
3- قدرت تصمیمگیریام کاهشیافته است
4- دنیا برایم جذاب نیست
5- از مهاجرت خود احساس پشیمانی میکنم
6- بر روی کارهایم تمرکز ندارم
7- بیاشتها شدهام
8- انرژیام تحلیل رفته است
9- بیشازحد میخوابم
10- اضافهوزن و یا کاهش وزن بیش از 2 کیلوگرم را پیداکردهام
11- بعد از مهاجرت نتوانستهام وارد رابطهی خصوصیای بشوم
12- احساس تنهایی میکنم
اگر نسبت به افسردگی پس از مهاجرتتان بیتفاوت هستید این مشکل میتواند عواقبی را در پی داشته باشد.
در مقاله افسردگی مهاجرت به چه معناست با مفاهیم اولیه این عارضه آشنا شدیم و میتوانید این مقاله را نیز مطالعه کنید.